VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Van heinde en verre komen vele smartlappen- en enkele shantykoren naar Amersfoort om samen met de Amersfoortse koren te zingen op het Smartlappenfestival Amersfoort 2024.

Op vele pleinen en rustieke plekken in Amersfoort staan podia waar de smartliederen ten gehore gebracht worden. Ook dit jaar zowel op de zaterdag en zondag.

De koren moeten begeleid worden door de stad van podium naar podium.
De afgelopen jaren hebben al een grote groep vrijwilligers ons geholpen om het Smartlappenfestival tot een groot succes te maken.  Maar door de groei van het aantal koren, zoeken we nog steeds vrijwilligers die het leuk vinden om de koren te begeleiden en ervoor zorgen dat ze op tijd bij de podia zijn voor hun optreden.
Dat mag alleen maar met z’n tweeën is het nog veel gezelliger. Tussen de optredens door is er voldoende tijd om samen met je koor naar andere optredens te kijken.

Vindt je het leuk om te doen, ons te helpen, ken je de stad op je duimpje en kan je het herkenningsbord met de naam van “jouw” koor meedragen, geef je dan op via het mailadres smartlappenfestivalamersfoort@gmail.com

Voor de coördinatie van de optredens op de podia, zoeken we ook vrijwilligers.
Hun taak zal zijn om de koren te assisteren op het podium bij het betreden en vertrek van het podium en houden het tijdschema in de gaten zodat het programma niet kan uitlopen.
Ook zij kunnen zich opgeven via het mailadres smartlappenfestiavamersfoort@gmail.com

Ook bij de verkoop van het Smartsieraad hebben we hulp nodig. De verkoop begint al na de presentatie in maart. Vanaf dat moment tot aan het Smartlappenfestival maar ook op het Smartlappenfestival zelf, moet het Smartsieraad verkocht worden.
Vindt u het leuk om ons daarbij te helpen, even opgeven via het mailadres smartlappenfestiavamersfoort@gmail.com

Op 13 en 14 april verwachten we jullie in de morgen voor een kopje koffie en de nodige uitleg voor die dag. Op zaterdag verwachten we jullie om 17.00 uur op de Groenmarkt tijdens het afsluitende Zangspektakel. Op zondag eveneens op de Groenmarkt om gezamenlijk op het weekend terug te kijken. Voor een lunchpakket en een drankje wordt uiteraard gezorgd.

We hebben een gespecificeerd overzicht gemaakt met de geschatte tijd die het vrijwilligerswerk vergt: zie de pdf  ‘Werkzaamheden vrijwilligers 2024‘.

Uiteraard ontvangen jullie voor die tijd, de definitieve tijden waarop we jullie verwachten.