Komt u met de fiets?

Extra fietsenrekken
We zijn er blij mee dat de meeste festivalgangers lopend of met de fiets naar de stad komen. De fietsen kunnen echter voor gevaarlijke situaties zorgen als ze niet op de juiste plek gestald worden. Het komt nog maar al te veel voor dat ze in de vluchtwegen neer gezet worden.

Op last van de gemeente moeten wij ervoor zorgen dat deze vluchtwegen vrij blijven. In overleg met de gemeente is besloten om een groot aantal extra fietsenrekken te plaatsen op het Havik en de Langestraat om u de gelegenheid te geven uw fiets op een veilige plaats te stallen.

Op de Langestraat kunt u de fietsen kwijt tussen de Kamperbinnenpoort en ingang naar het podium van de Groenmarkt en op het Havik tussen de brug van de Bloemendalse Binnenpoort en de Krommestraat.

Gratis fietsenstallingen
U kunt uw fiets gratis stallen bij één van de vier fietsenstallingen in de binnenstad. De stallingen zijn in het beheer van Stichting FACA, personeel van deze stichting houdt toezicht op uw fiets tijdens openingstijden. Stichting FACA streeft ernaar om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid te bieden een traject te doorlopen dat hen weer perspectief biedt. Meedoen in de samenleving en van waarde zijn.

Hoe werkt het?
Bij binnenkomst wordt door een medewerker een label aan uw fiets bevestigd. U ontvangt het bijbehorende fietsticket. Bewaar dit ticket goed: Hiermee kunt u uw fiets weer ophalen. Wij adviseren u, uw fiets goed op slot te zetten. Mocht u uw ticket verliezen, dan kunt u door middel van uw werkende fietssleutel aantonen dat u de eigenaar bent.

Fietsenstalling Amicitia

Locatie
Deze fietsenstalling vindt u op de hoek van de Utrechtsestraat – Achter de Arnhemse Poortwal, naast de ingang van de winkelpromenade Amicitia.

Openingstijden
Maandag: 12.30 uur tot 18.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 08.30 uur tot 18.30 uur
Donderdag: 08.30 uur tot 21.30 uur
Zaterdag: 08.30 uur tot 19.30 uur
Zondag: 12.00 uur tot 17.30 uur

Let op: Bij evenementen gelden er andere openingstijden.

Extra service
Gratis oplaadpunt elektrische fietsen, gratis fietsbanden oppompen, aanwezigheid van toiletten (€ 0,30 per toiletbezoek).

Fietsenstalling St. Jorisplein

Locatie
Deze fietsenstalling vindt u aan het begin van de Hellestraat, gezien vanaf de Molenstraat.

Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 08.00 uur tot 19.00 uur
donderdag: 08.00 uur tot 22.00 uur
zaterdag: 08.30 uur tot 19.30 uur
zondag: 12.00 uur tot 17.30 uur

Let op: Bij evenementen gelden er andere openingstijden.

Extra service
Gratis oplaadpunt elektrische fietsen, gratis fietsbanden oppompen, mogelijkheid tot het stallen van scooters (extra ruime plekken beschikbaar), aanwezigheid van toiletten (€ 0,50 per toiletbezoek).

Fietsenstalling Kamperbinnenpoort

Locatie
Deze fietsenstalling vindt u aan de Muurhuizen. Direct onder de Kamperbinnenpoort slaat u de eerste straat rechts in. Op deze hoek aan uw linkerhand vindt u deze fietsenstalling.

Openingstijden
Maandag: 12.30 uur tot 18.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 08.30 uur tot 18.30 uur
Donderdag: 08.30 uur tot 21.30 uur
Zaterdag: 08.30 uur tot 19.30 uur
Zondag: 12.00 uur tot 17.30 uur

Let op: Bij evenementen gelden er andere openingstijden.

Extra service
Gratis oplaadpunt elektrische fietsen, gratis fietsbanden oppompen, mogelijkheid tot het stallen van scooters (extra ruime plekken beschikbaar), aanwezigheid van toiletten en een kindertoilet
(€ 0,50 per toiletbezoek).

Fietsenstalling Eemlaan

Locatie
Deze fietsenstalling vindt u aan de Eemlaan, aan de achterzijde van de Pathe bioscoop.

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 07.30 uur tot 00.30 uur
Zondag: 08.30 uur tot 00.30 uur

Extra service
Gratis fietsbanden oppompen, gelegenheid voor het stallen van scooters. Er zijn geen toiletten en oplaadpunten voor elektrische voertuigen aanwezig.


N.B.: Bovenstaande informatie is terug te vinden op de website ParkeerService Amersfoort. Voor onjuiste gegevens neemt de organisatie van het Smartlappenfestival Amersfoort geen verantwoordelijkheid.