Route & Parkeren

Voor informatie over openbaar vervoer verwijzen wij u naar de NS Website: http://www.ns.nl/

Amersfoort is prima te bereiken met de auto. Waar u wel rekening mee moet houden is dat de binnenstad volledig ingericht is als voetgangerszone. De binnenstad van Amersfoort is na 11.00 uur niet meer toegankelijk met de auto. Ook moet u er rekening mee houden dat bij festiviteiten een aantal straten afgesloten kunnen zijn.

Parkeren op straat in Amersfoort Binnenstad: In Amersfoort moet u rekening houden met een beperkt aantal openbare parkeerplaatsen op straat. Daarnaast zijn deze parkeertarieven hoger dan in de parkeergarages. In de binnenstad van Amersfoort is betaald parkeren op ma t/m zat van 09.00-22.00 uur en koopzondagen van 12.00-17.00 uur. De straten met betaald parkeren staan duidelijk aangegeven met borden.

Parkeerterreinen: In Amersfoort zijn diverse parkeerterreinen te vinden waar tegen betaling kan worden geparkeerd.
De P+R-terreinen zijn vlakbij NS-stations. U parkeert auto, (brom)fiets of motor en wandelt verder naar de binnenstad. Er zijn drie locaties in Amersfoort: Barchman Wuytierslaan (voorkant NS-station Amersfoort); P. Mondriaanplein (achterkant NS-station Amersfoort); Station Amersfoort Schothorst (Inputplein). Voor korting, zie de website van de NS http://www.ns.nl/. Het P+R-terrein bij Amersfoort Schothorst is gratis toegankelijk.

Blauwe zones
Buiten het betaald-parkeren gebied zijn op een aantal plaatsen in de stad blauwe zones. Hier kunt u met een parkeerschijf gratis parkeren voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld maximaal 2 uur. De blauwe zone gebieden staan duidelijk aangegeven met borden.

Gratis Parkeren voor gehandicapten met een gehandicaptenparkeerkaart
Met een gehandicaptenparkeerkaart kan in Amersfoort gratis geparkeerd worden op de parkeerplaatsen in alle vergunning zones, op parkeerplaatsen voor gehandicapten en op betaalde parkeerplekken. In de parkeergarages dient u WEL te betalen.

N.B. Bovenstaande informatie is terug te vinden op de website amersfoort.parkeerservice.nl. Voor onjuiste gegevens neemt de organisatie van het Smartlappenfestival Amersfoort geen verantwoordelijkheid.

N.B. Vanaf 1 sept 2013 is iedere ondernemer in de Amersfoortse binnenstad vrij om zijn winkel te openen op zondag. Een deel van de winkels kan dus gesloten zijn aangezien het niet verplicht is om op zondag open te gaan).