Route & Parkeren

Voor informatie over openbaar vervoer verwijzen wij u naar de NS Website: https://www.ns.nl/

Amersfoort is prima te bereiken met de auto. Waar u wel rekening mee moet houden is dat de binnenstad volledig ingericht is als voetgangerszone. De binnenstad van Amersfoort is na 11.00 uur niet meer toegankelijk met de auto. De binnenstad van Amersfoort is autoluw. Bezoekers van Amersfoort kunnen niet de binnenstad in, dit wordt bewaakt met camera’s. Indien U doorrijdt krijgt u automatisch een bekeuring. Wij adviseren u om gebruik te maken van een van de parkeergarages direct bij het centrum, zie parkeergarages.

Parkeren op straat in Amersfoort Binnenstad:  In de binnenstad van Amersfoort is het nagenoeg niet mogelijk om op straat te parkeren. Er zijn een beperkt aantal parkeerplekken op straat. Het advies is om in een van de parkeergarages te parkeren.

Parkeergarages Amersfoort Binnenstad:  Direct bij het centrum van Amersfoort zijn diverse parkeergarages waar U tegen betaling kunt parkeren.  Dit zijn de parkeergarages:

  • Parkeergarage Flintplein ( 5 minuten lopen naar de Groenmarkt)
  • Parkeergarage Q Park Beestenmarkt ( 7 minuten lopen naar de Groenmarkt)
  • Parkeergarage Koestraat ( 5 minuten lopen naar de Groenmarkt)
  • Parkeergarage Stadhuisplein ( 7 minuten lopen naar de Groenmarkt)
  • Parkeergarage Q Park St Jorisplein ( 5 minuten lopen naar de Groenmarkt)
  • Parkeergarage Q Park Centrum Mondriaan ( 5 minuten lopen naar de Groenmarkt)

 Parkeerterreinen: In Amersfoort zijn diverse parkeerterreinen te vinden waar tegen betaling kan worden geparkeerd.
De P+R-terreinen zijn vlakbij NS-stations. U parkeert auto, (brom)fiets of motor en wandelt verder naar de binnenstad. Er zijn drie locaties in Amersfoort: Barchman Wuytierslaan (voorkant NS-station Amersfoort); P. Mondriaanplein (achterkant NS-station Amersfoort); Station Amersfoort Schothorst (Inputplein). Voor korting, zie de website van de NS https://www.ns.nl/. Het P+R-terrein bij Amersfoort Schothorst is gratis toegankelijk.

Blauwe zones
Buiten het betaald-parkeren gebied zijn op een aantal plaatsen in de stad blauwe zones. Hier kunt u met een parkeerschijf gratis parkeren voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld maximaal 2 uur. De blauwe zone gebieden staan duidelijk aangegeven met borden.

Gratis Parkeren voor gehandicapten met een gehandicaptenparkeerkaart
Met een gehandicaptenparkeerkaart kan in Amersfoort gratis geparkeerd worden op de parkeerplaatsen in alle vergunning zones, op parkeerplaatsen voor gehandicapten en op betaalde parkeerplekken. In de parkeergarages dient u WEL te betalen.

Kom je met een touringcar?
Bezoek je Amersfoort met een touringcar? Je kunt passagiers laten in- en uitstappen op het Stadhuisplein, aan de rechterkant van de weg. Je mag de bus daarbij met de rechterwielen op de stoep zetten. Je verlaat deze locatie weer via Achter Davidshof, Westsingel en Molenstraat naar de Stadsring.

Een andere uitstap halte is bij het theater de Flint.

Parkeren van de touringcar kan op de Gelderse straat.
Voor meer informatie Touringcars, in- en uitstappen en parkeren | Gemeente Amersfoort.