Smartsieraad 2020

Het Smartlappenfestival Amersfoort kan niet zonder een Smartsieraad.
Al 19 jaar is elk jaar een mooi sieraad gemaakt met als thema SMART.

Vele vrijwilligers gaan dit sieraad op even zovele vrije avonden maken waarna de sieraden verkocht gaan worden om voor een deel, het festival financieel mogelijk te maken.
Het sieraad is inmiddels een “collectors item” geworden.

Voor het ontwerp van het sieraad van 2020 is ook dit jaar weer een prijsvraag uitgeschreven. Iedereen met een creatieve inslag mag een ontwerp maken en dit indienen voor 13 oktober. Een onafhankelijke jury gaat dan het beste en mooiste ontwerp kiezen. Voor de winnaar is een dinerbon voor 2 personen beschikbaar.

Het ontwerp moet aan de volgende criteria voldoen:

  • Afmeting tussen de 10 en 15 centimeter (vierkant, rond of rechthoekig).
  • Originele, kleurrijke en foute uitstraling, groot smartgehalte, makkelijk te maken en weinig productiekosten hebben.
  • Leuk voor dit jaar is het om de 20e editie van het festival in het ontwerp te verwerken.

Wederom gaan Lien Smeeing en Machteld Gouw, zodra het definitieve ontwerp gekozen is, de uitvoering voorbereiden. Als het uitvoeringsontwerp klaar is, gaan ze samen met een groot aantal vrijwilligers, het Smartsieraad maken. Verdeeld over 2 avonden per week, zullen er 1200 sieraden gemaakt worden.

Net als voorgaande jaren zal het 1e sieraad 3 weken voor het festival aangeboden worden aan een bekende Nederlandse artiest. Vanaf dat moment is het Smartsieraad te koop zijn bij verschillende horecagelegenheden in de binnenstad. Tijdens het festival is het Smartsieraad te koop bij de ontvangst op de Appelmarkt en de verkopers die u ongetwijfeld tegen al tegen komen tijdens het festival.

Ben je dus een creatieveling met een warm hart voor het smartlappenfestival, geef je op! Er is een diner bon voor 2 personen en eeuwige roem mee te winnen. Opgeven via: smartlappenfestivalamersfoort@gmail.com