Smartsieraad 2021

Het Smartlappenfestival Amersfoort kan niet zonder een Smartsieraad. Al 19 jaar is elk jaar een mooi sieraad gemaakt met als thema SMART.

Vele vrijwilligers hebben dit sieraad op even zovele vrije avonden gemaakt waarna de sieraden verkocht gaan worden om voor een deel, het festival financieel mogelijk te maken.
Het sieraad is inmiddels een “collectors item” geworden.

Voor het ontwerp van het sieraad voor de 20e editie van het festival is ook weer een prijsvraag uitgeschreven. Een onafhankelijke jury heeft het beste en mooiste ontwerp gekozen. Dat was in 2020 maar doordat het festival al 3 keer uitgesteld is a.g.v. corona, wordt het pas in 2022 gepresenteerd. Het winnende ontwerp is gemaakt door Marlie Hansma. Zij heeft daarmee een diner bon voor 2 personen gewonnen, beschikbaar gesteld door Mediterraans restaurant Celik.

Vervolgens zijn Lien Smeeing en Machteld Gouw de uitvoering gaan voorbereiden. Toen het uitvoeringsontwerp klaar was, zijn ze samen met een groot aantal vrijwilligers, het Smartsieraad gaan maken.
Verdeeld over 2 avonden per week werden 1250 sieraden gemaakt.

Net als voorgaande jaren zal het 1e sieraad 3 weken voor het festival aangeboden worden aan een bekende Nederlandse artiest. De exacte datum en plaats van deze sponsor- en medewerkers avond zal nog op een later tijdstip bekend gemaakt worden. Tot 20.30 uur is de avond besloten en vanaf de aankomst van de bekende Nederlandse artiest is de avond openbaar.

Na de presentatie zal het Smartsieraad direct te koop zijn bij café Onder de Linde aan de Groenmarkt, Mediterraans Restaurant Celik op de Hof, The Little Shop of Colours in de Krommestraat en kapsalon Sylvester in de Violenstraat in het Soesterkwartier.

Tijdens het festival is het Smartsieraad te koop bij de ontvangst op de Groenmarkt en de verkopers die u ongetwijfeld tegen zal komen tijdens het festival.