Smartsieraad 2023

Het Smartlappenfestival Amersfoort kan niet zonder een Smartsieraad. Al 20 jaar is elk jaar een mooi Smartsieraad gemaakt met als thema SMART.

Voor het ontwerp van het Smartsieraad voor de 21e editie van het festival is ook dit jaar weer een prijsvraag uitgeschreven. Daarop hebben we van 3 zeer creatieve Smart-liefhebbers, 5 inzendingen ontvangen. Stuk voor stuk heel leuke, creatieve en originele ontwerpen hetgeen de jury voor een schier onmogelijk taak stelde om de juiste keuze te maken.

Dit was vorig jaar ook al een probleem waardoor we toen het besluit genomen hebben om voor deze jurering nog iemand aan de jury toe te voegen.
Er is bewust gezocht naar iemand die niet direct betrokken is bij de organisatie van het Smartlappenfestival maar het wel een warm hart toedraagt. Deze persoon hebben we gevonden in de persoon van Lya Stam.
Mede door haar inbreng heeft de jury unaniem een goed onderbouwde en objectieve keuze kunnen maken.

De keuze is gevallen op het ontwerp van Maria van Dam.
Voor haar is een diner bon voor 2 personen beschikbaar gesteld door Mediterraans restaurant Celik

De volgende stap is dat Lien Smeeing, Machteld Gouw en Hanneke Bakker de uitvoering gaan voorbereiden. Als het uitvoeringsontwerp klaar is, kunnen ze samen met een groot aantal vrijwilligers, het Smartsieraad gaan maken.
Verdeeld over 2 avonden per week zullen, vanaf begin januari 1250 sieraden gemaakt gaan worden.

Net als voorgaande jaren zal het 1e Smartsieraad 4 weken voor het festival aangeboden worden aan een bekende Nederlandse artiest. Wie dat is, blijft nog even een verrassing. Tijdens een gezellige avond in aanwezigheid van sponsoren, vrijwilligers en genodigden, wordt het Smartsieraad gepresenteerd.

Na de presentatie zal het Smartsieraad direct te koop zijn bij café Onder de Linde aan de Groenmarkt, Mediterraans Restaurant Celik op de Hof, The Little Shop of Colours in de Krommestraat en kapsalon Sylvester in de Violenstraat in het Soesterkwartier.

Voor het luttele bedrag van € 5,- komt u in het bezit van dit unieke Smartsieraad. Het volledige bedrag komt geheel ten goede aan het Smartlappenfestival en daarmee steunt u het festival.

Tijdens het festival is het Smartsieraad te koop bij de ontvangst op de Groenmarkt en de verkopers die u ongetwijfeld tegen zal komen tijdens het festival.