Smartsieraad 2024

Het Smartlappenfestival Amersfoort kan niet zonder een Smartsieraad. Al 21 jaar is elk jaar een mooi Smartsieraad gemaakt met als thema SMART.

Voor het ontwerp van het Smartsieraad voor de 22e editie van het Smartlappenfestival is ook dit jaar weer een prijsvraag uitgeschreven. Daarop hebben we van 6 zeer creatieve Smart-liefhebbers, 10 inzendingen ontvangen. Stuk voor stuk hele leuke, creatieve en originele ontwerpen, hetgeen de jury voor een schier onmogelijk taak stelde, om de juiste keuze te maken.

Inmiddels heeft de jurering plaats gevonden en heeft de jury unaniem een goed onderbouwde en objectieve keuze kunnen maken. Alle inzenders zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de keuze en heeft een onderbouwing ervan ontvangen.

De keuze is gevallen op het ontwerp van Yvonne van Eekelen.
Voor haar is een diner bon voor 2 personen beschikbaar gesteld door Mediterraans restaurant Celik

De volgende stap is dat Lien Smeeing, Machteld Gouw en Hanneke Bakker de uitvoering gaan voorbereiden. Als het uitvoeringsontwerp klaar is, kunnen ze samen met een groot aantal vrijwilligers, het Smartsieraad gaan maken.
Verdeeld over 2 avonden per week zullen, vanaf begin januari 1250 sieraden gemaakt gaan worden.

Net als voorgaande jaren zal het 1e Smartsieraad 4 weken voor het Smartlappenfestival aangeboden worden aan een bekende Nederlandse artiest. Wie dat is, blijft nog even een verrassing. Tijdens een gezellige avond in aanwezigheid van sponsoren, vrijwilligers en genodigden, wordt het Smartsieraad gepresenteerd.

Na de presentatie zal het Smartsieraad direct te koop zijn bij café Onder de Linde aan de Groenmarkt, Mediterraans Restaurant Celik op de Hof, The Little Shop of Colours in de Krommestraat en kapsalon Sylvester in de Violenstraat in het Soesterkwartier.

Voor het luttele bedrag van € 5,- komt u in het bezit van dit unieke Smartsieraad. Het volledige bedrag komt geheel ten goede aan het Smartlappenfestival en daarmee steunt u het festival.

Tijdens het Smartlappenfestival is het Smartsieraad te koop bij de ontvangst op de Groenmarkt en de verkopers die u ongetwijfeld tegen zal komen tijdens het Smartlappenfestival.