NIEUWSBRIEF 8
MEI 2019

Smartlappenfestival 13 en 14 april
De negentiende editie van het Smartlappenfestival was wederom een enorm succes. De opening van het festival op zaterdag werd dit jaar door de wethouder van cultuur Fatma Koşer Kaya onder de muzikale begeleiding van de Jongens gedaan. Na de opening trokken de koren en het mobiele podium naar de podia van optreden en zo de stad in smart onder te dompelen. Helaas was het podium in het St. Pieters en Bloklands Gasthuis niet beschikbaar door het Nora virus en werd er uitgeweken naar het grasveld voor de hoofdingang. De zaterdag gaf een koud weerbeeld en een klein vlokje sneeuw dwarrelde tussen de liederen door naar beneden maar het bleef hoofdzakelijk droog. De samenzang was als van ouds weer een groot feest met vele meezingers op de Groenmarkt. Het avondprogramma met de Groningse band Diep Triest was een succes. Op de zondag meer zon en ook weer enthousiaste koren die op de Amersfoortse pleinen hun smartliederen ten gehore brachten. Het festival werd op zondag afgesloten met een optreden van de Amersfoortse zangeres Sharon.

Vrijwilligers en sponsoren
De werkgroep wil de vrijwilligers bedanken voor hun medewerking aan het festival. Of je nu koffie inschenkt of een koor begeleid; een festival kan niet georganiseerd worden zonder vrijwilligers dus nogmaals hartelijk dank. Ook alle sponsoren bedankt voor het mede mogelijk maken van het mooie festival. Verkoop Smartsieraad. Het smartsieraad was populair en de opbrengst is naar verwachting.

Organisatie 2020
De werkgroep begint eind augustus met de organisatie van het Smartlappenfestival 2020. De 20ste editie in 2020. Wij gaan er weer een geweldig mooi festival van maken en kijken naar mogelijkheden om zo de 20ste editie extra glans bij te zetten.

Met vriendelijke groeten,
Werkgroep Smartlappenfestival Amersfoort