NIEUWSBRIEF 6
FEBRUARI 2020

De voorbereidingen van de smartopera zijn in volle gang; op 22 februari starten de repetities. De zangers hebben de liedjes ontvangen en het studeren kan beginnen. De werkgroep is bezig met indeling en aankleding Joriskerk.

Uitreiking smartsieraad
Op donderdag 26 maart vindt er weer de uitreiking van het smartsieraad plaats aan een bekende Nederlander die zich heeft ingezet voor de Nederlandstalige muziek.
De locatie is net als vorig jaar de Mannenzaal. In de nieuwsbrief van maart volgt er meer informatie.

Locatie podia smartlappenfestival 2020 definitief.
De locaties van de podia waar de koren optreden tijdens het Smartlappenfestival zijn definitief bepaald.
Op zaterdag 18 april staan op de Groenmarkt, Langegracht, Varkensmarkt en Lieve Vrouwekerkhof de podia. Ook is de boot in de gracht van het Havik weer van de partij.
Dat geldt ook voor de podia in de Mannenzaal en in het Pieters en Bloklands Gasthuis. Dit is tevens een mooie gelegenheid om deze gebouwen eens van de binnenkant te bezichtigen.
Nieuw is een podium in de Franciscus Xaveriuskerk op ‘t Zand.
Het podium op het Havik (hoek Krommestraat) is evenals vorig jaar komen te vervallen. Door de vroege Pasen valt de Record Store Day (een Europees georganiseerd evenement) samen met het Smartlappenfestival. In goed overleg is besloten om het podium voor de koren te verplaatsen naar de St. Aegthenkapel.

Op zondag 19 april staan de podia op de Groenmarkt, Hof en Lieve Vrouwekerkhof en ligt de boot weer in de gracht op het Havik.
Verder staan dan de Nederlandstalige artiesten en bands op de binnen podia van de deelnemende horecagelegenheden.

De werkgroep heeft in de uitzending van omroep EVA bekend gemaakt dat op de zaterdag een continu programma op de Groenmarkt is. Beginnend met de opening van het festival, optredens van koren, samenzang, optreden Willie en de Billies en het optreden van 5 Nederlandse artiesten.

Op de zondag na het optreden van de koren, is er op de Groenmarkt een flashmop met vele accordeonisten die daar het Smartlied 2020 zullen laten horen. Meer informatie volgt.

Het complete programma staat vanaf begin maart op deze website.

De vraag naar vrijwilligers voor de taak koorbegeleider voor de zaterdag blijft. Dus wie interesse heeft om mee te werken aan het geweldige smartlappenfestival kan zich aanmelden via dit email adres: smartlappenfestivalamersfoort@gmail.com

Met vriendelijke groeten,
Werkgroep Smartlappenfestival Amersfoort