NIEUWSBRIEF 5
JANUARI 2024

Smartlappenfestival 2024

Wat staat er te gebeuren in dit jaar waar de 22e editie van het Smartlappenfestival Amersfoort plaats vindt.

13 maart              Uitreiking Smartsieraad aan een bekende Nederlandstalige artiest in de Mannenzaal
13 april                 Korendag met 24 koren, zangspektakel, artiesten en de Triesto’s
14 april                 Korendag met 6 koren, afsluiting met Nederlands artiest en artiesten in de Horeca

Tijdens het Smartlappenfestival treden er 24 koren op de zaterdag en 6 koren op de zondag op, verdeeld over podia in de Binnenstad.
Na de korenmiddag op zaterdag is wederom een heel programma gepland op het hoofdpodium op de Groenmarkt. Om te beginnen het zangspektakel onder leiding van de Peter Bruys band.
Aansluitend en dus vooraf aan het avondprogramma treden verschillende Nederlandstalige artiesten uit de regio op. Het avondprogramma wordt gevuld door de Triesto’s en een bekende Nederlandse artiest waarvan we de naam helaas nog niet bekend mogen maken.

Smartsieraad 2024.
Dit jaar hebben 7 ontwerpers, met totaal 10 ontwerpen, een inzending gedaan. Hieruit heeft de jury een keuze moeten maken.
De onafhankelijke jury onder leiding van Hanneke Bakker, had de niet eenvoudige taak om de winnaar te bepalen, de kwaliteit van de inzendingen was namelijk erg hoog.
Het winnende ontwerp Smartsieraad 2024 is ingediend door Yvonne van Eekelen.
Voor Yvonne is een dinerbon voor 2 personen beschikbaar gesteld.
Op maandag 8 januari start er weer een groep vrijwilligers met het maken van het Smartsieraad. Op de maandag- en woensdagavond wordt er met veel plezier weer gewerkt aan het Smartsieraad.

Smartopera
Na vele malen uitstel heeft de Smartopera “Leef het leven” op 1 december j.l. dan toch het levenslicht gezien. Ruim 70 zangers, de dirigenten Joke Marcus en Paul Brandsma en de vertellers Jeanine Eldering en Johan Woudenberg hebben, met de muzikale begeleiding van de Willie en Billies, het smartelijke script van Jan de Groot, ten gehore gebracht in de Sint Joriskerk.
Veel maanden van voorbereiding zijn daaraan vooraf gegaan waarna ze zich konden presenteren voor een groot publiek.

Als er nog belangstellende vrijwilligers zijn, die de taken van podiummanager, koorbegeleider, facilitaire ondersteuner, hulp bij het koffieschenken, het verkopen van het Smartsieraad EN die voorgaande jaren nog niet mee hebben gedaan, kunnen die zich opgeven op het e-mailadres smartlappenfestivalamersfoort@gmail.com

We kunnen jullie hulp goed gebruiken!

 Wij wensen iedereen een gelukkig, gezond en Smartvol 2024.

Met vriendelijke groeten,
Guy Smeeing, Jos van Empelen, Wout Dekker en Pascal Zandbelt.
Bestuur Smartlappenfestival Amersfoort