NIEUWSBRIEF 3
JUNI 2021

Uitbreiding bestuur.
Het bestuur van het smartlappenfestival is uitgebreid in de persoon van Wout Dekker die de plaats van Henk Thiecke gaat innemen. We zijn blij dat Wout zijn praktische en kundige vaardigheden en zijn  bestuurlijke capaciteiten in wil zetten voor het Smartlappenfestival. We zien de samenwerking dan ook met vertrouwen tegemoet.

Livestream.
De live stream vanuit theater Flint op 24 april heeft ons een klein beetje het smartgevoel gegeven, maar het doet je toch verlangen naar een volle Groenmarkt. Wij willen de Peter Bruysband, voor het optreden, en iedereen die een donatie heeft gegeven hartelijk bedanken.

Wel of geen Smartlappenfestival Amersfoort op 21 en 22 augustus?

Als bestuur hebben ons een deadline gesteld waarop we dit moesten beslissen. Die deadline is bereikt omdat we anders niet meer in de gelegenheid zijn om een goed festival te organiseren.
Op basis van de huidige richtlijnen en de verwachtingen voor de komende tijd, zijn we tot de conclusie gekomen dat we het festival in de vorm die we zouden willen, maar ook in het belang van ieders gezondheid, niet haalbaar is.

Wij als bestuur hebben de afgelopen tijd naar alternatieven gezocht zoals meer binnen locaties en het afsluiten van een plein als evenemententerrein.
Daarnaast hebben we een inventarisatie bij de koren gedaan om te peilen of zij in staat waren om aanwezig te zijn nu ze meer dan een jaar totaal niet hebben kunnen oefenen.
Het resultaat van de inventarisatie is dat de meerderheid van de gereageerde koren aan heeft gegeven niet op 21 augustus mee te kunnen doen omdat de repetities pas in september beginnen.

Om deze redenen heeft het bestuur met “Smart in het Hart” besloten om het gehele festival, net als vorig jaar, te verplaatsen naar april 2022.

De 20ste editie van het smartlappenfestival is dan op de volgende datums:
• Donderdag 31 maart 2022 uitreiking smart sieraad aan Mystery Guest.
• Woensdag 20 april 2022 Smartopera in de Joriskerk.
• Zaterdag 23 april 2022 korendag met samenzang en ’s avonds optreden Nederlandse artiesten op de Groenmarkt.
• Zondag 24 april korendag met als afsluiting van het smartlappenfestival de flashmob met 100 accordeonisten.

Wij hopen dat er begrip is voor ons besluit en iedereen weer op het Smartlappenfestival 2022 te mogen verwelkomen om er een geweldig festival van te maken.

 

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Smartlappenfestival Amersfoort
Guy Smeeing, Jos van Empelen en Wout Dekker.