NIEUWSBRIEF 11
OKTOBER 2020

Smartlappenfestival 2021
Na een periode van stilte rondom het smartlappenfestival, hier een nieuwsbrief met daarin de mededeling van de werkgroep.

Bij de uitbraak van het corona-virus in maart waren wij 1 van de eerste organisaties die het Smartlappenfestival 2020 hebben uitgesteld. Dat we 1 van de eerste waren, was ook niet zo gek omdat we het 1e evenement waren in het jaar en nog maar 3 weken voor de start zaten. Op basis van de kennis die we toen hadden, hebben we het doorgeschoven naar de 2e helft van het jaar.

Gaande het jaar werd al snel duidelijk dat we voor het onder controle krijgen van het virus, een veel langere tijd nodig hadden. Al gauw werd toen ook besloten om de editie van 2020 door te zetten naar 2021. De voorbereidingen zouden we dan weer gaan oppakken in september van dit jaar.

Op basis van de kennis van nu met alle onzekerheid rond de 2e uitbraak en de beschikbaarheid van een vaccin, hebben we ons afgevraagd of het enige zin heeft om de draad nu alweer op te pakken. Het werk dat we in maart nog moesten doen, was niet zoveel meer. We waren tenslotte bijna klaar en moesten alleen nog te puntjes op de i zetten.
Het enige echt belangrijke onderdeel die nog gedaan moest worden, was het afronden van de financiën en het definitief maken van de budgetten. Iets wat we nu ook nog moeten gaan doen maar waar de betrokkene nu waarschijnlijk het hoofd nog niet naar hebben staan. Voor ons dus op dit moment een kansloze missie.

We hebben afgelopen week alle nog noodzakelijke werkzaamheden op een rij gezet en zijn tot de conclusie gekomen dat als we hier begin van het volgende jaar mee beginnen, we ruimschoots de tijd hebben voordat de 20e editie van het Smartlappenfestival van start gaat.

We doen dus nog een keer een beroep op jullie geduld en geven de vrijwilligers nog even rust tot begin volgend jaar.

Met vriendelijke groeten,
Werkgroep Smartlappenfestival Amersfoort
Guy Smeeing, Jos van Empelen en Henk Thiecke.