SMARTLAPPEN FESTIVAL AMERSFOORT 2020
20e editie – 4e lustrum
18 & 19 april 2020

Het Smartlappenfestival Amersfoort 2019 is weer een enorm succes geweest als we af mogen gaan op de reacties die we na afloop gehad hebben.

Ondanks het wat mindere weer, hebben de vele koren en artiesten daar weer een flinke bijdage aan geleverd.
Zelfs de sneeuw aan het eind van de zaterdagmiddag hebben de koren en publiek niet klein kunnen krijgen.
Ook de nieuwe podia in de st. Aegthenkapel en de volmolen waren een groot succes
Kortom, we kunnen terug kijken op een geslaagd festival.

De 20e editie zal plaats vinden op zaterdag 18 en zondag 19 april 2020.

De opzet van het festival zal gelijk zijn aan afgelopen jaar. In de podiumlocaties is een wijziging gekomen omdat de volmolen niet meer beschikbaar is. Hiervoor in de plaats komt de St. Franciscus Xaveriuskerk.

Maar omdat we het 4e lustrum vieren, voegen we vele spectaculaire onderdelen aan het programma toe.
Zo wordt er op dit moment een smartopera geschreven die op donderdag 16 april zijn uitvoering zal krijgen in de St. Joriskerk. Verder zal het festival afgesloten worden door een grootse flashmob op de Groenmarkt met ruim 100 accordeonisten.

Inmiddels is een speciaal smartlied geschreven ter gelegenheid van het 4e lustrum dat veelvuldig te horen zal zijn tijdens het festival.

Verder hebben we tussen de samenzang op zaterdag en het avondprogramma een spetterend optreden van de Willie en de Billies. Vanaf 21.00 uur treden op de groenmarkt Sineke, Willem Barth, Dave de Graaf, Johan Kettenburg en Frans Duits op.

Het smartsieraad zal ook voor komend jaar weer gemaakt worden. Marlie Hansma is de winnaar van de wedstrijd en heeft een prachtig ontwerp gemaakt waarin het 20e jubileum treffend tot uitdrukking komt.

Met vriendelijke groeten,
Werkgroep Smartlappenfestival Amersfoort

Jos van Empelen, Guy Smeeing en Henk Thiecke en (v.l.n.r.)